למה מוזיקה חשובה בסרטונים?
מאז שאני זוכרת את עצמי, מוזיקה היתה חלק גדול מחיי. חוברתי למוזיקה בזונדה מאז הינקות – מוזיקה קלאסית, אופרות ושירי ארץ ישראל. בהמשך ניגנתי בגיטרה (בעיקר משמיעה), למדתי קצת מוזיקולוגיה, והתקדמתי בעצמי אל עבר רוק לסוגיו. כך פיתחתי שמיעה מוזיקלית משובחת, שאותה אני מיישמת גם היום בסרטונים שאני יוצרת.
למוזיקה יש תפקיד חשוב בסרטונים – היא מלווה, אם לא יוצרת, את הסיפור. היא יכולה לקבוע את האווירה, את אופי הסרטון ואת הז'אנר, ומביעה את טעמו האישי של בעל העסק או בא כוחו. מוזיקה מבטאת רגש שיכול להיות בהלימה מדויקת עם החומר המצולם, וכך אפשר להיעזר בה להבליט דגשים. מנגד, המוזיקה יכולה לסתור את הויז'ואל אם רוצים להציג קונפליקט. מוזיקה שונה על אותו פוטג' יכולה להגדיר לנו את סוג הסרטון – מתח, רגוע, מצחיק, רומנטי, אימים או מתח.
למשל, אם מוסיפים מוזיקה דרמתית לויז'ואל של ילדים בגן משחקים, אנחנו יודעים שזוהי סצנה מלחיצה. אם מוסיפים מוזיקה קלאסית כשהויז'ואל הוא של מתבגרים שרוקדים במועדון, מיד נחשוב שלמרות שהמועדון רועש, הגיבור רגוע וכן הלאה.
כדי שתראו ותשמעו את ההבדלים, הכנתי לכם סרטון קצרצר מצילומים בים המלח. החומר הוויזואלי ניטרלי וכמעט ללא עריכה. זאת כדי שתתרכזו בעיקר במוזיקה. הסרטונון חוזר על עצמו כמה פעמים, ומה שמבדיל בין המקטעים היא המוזיקה.
אני מזמינה אתכם לצפות ובעיקר להאזין, ולבדוק מה כל מוזיקה עושה לווידאו ומה היא גורמת לכם להרגיש. האם היא משעממת או מעניינת אתכם? האם היא רועשת או שקטה מדי? האם היא מתאימה לחומר הוויזואלי או סותרת אותו? האם הסיפור של הסרטון משתנה בזכות או בגלל המוזיקה?
מן הסתם, אין תשובה אחת ואין פרשנות אחת דומה לחברתה, כך שנקודת המבט שלכם צריכה להסתמך על טעמכם האישי ועל נטייתכם המוזיקלית.